Geschiedenis en Locatie

Op een prachtige locatie vlakbij het centrum gelegen, met uitzicht op Nederlands oudste wandelpark (1699), de IJssel en het front van de eeuwenoude Hanzestad Deventer ligt de karakteristieke stadsvilla Huize "De Worp" (beschermd monument).

Familie Komen geschiedenis    Familie Komen - Deventer

Bedoeld als weekend- en jachtcottage werd het huis in 1928 volgens Engels voorbeeld in opdracht van Gerrit Komen gebouwd, hij was destijds fabrieksbaas bij IJzergieterij Broekman te Amsterdam en later directeur van de Overijsselsche IJzergieterij en Machinefabriek te Deventer.

Het huis was vele jaren een uitstekende uitvalsbasis voor zijn geliefde bezigheden in de IJsselvallei; watersport, jacht en visserij. Samen met het links gelegen gedeelte met witte erker vormde het na de Tweede Wereldoorlog tot 1999 een door meerdere generaties bewoond familiehuis.

Huize De Worp Deventer    IJzergieterij en machinefabriek Deventer

Gerrit Komen    Jagerskamer Huize de Worp

Wandelend bent u via het park en met een romantische overtocht van de IJssel binnen enkele minuten in het centrum. (pont vaart tot 23.00 uur) Ook bevinden zich op de verkeers- en spoorbrug wandelpaden, u bent dan binnen een kwartier in het centrum. Op steenworpafstand ligt de rivier met haar prachtige uiterwaarden en het natuurontwikkelingsgebied De Ossenwaard. De omgeving leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten.

Deventer, gezien vanaf De Worp    Deventer, klik om te vergroten

Veerpont Deventer    Lebuinustoren Deventer

Waag Deventer    Bergkwartier Deventer

De locatie is verder bijzonder geschikt voor zakenmensen wegens de uitstekende ontsluiting en het gratis parkeren voor de deur. Paleis Het Loo, Nationaal Park De Sallandse heuvelrug en Nationaal Park Hoge Veluwe zijn binnen 30 auto minuten bereikbaar.

Near the historical city of Deventer. 1 hour by car or train from Amsterdam Airport Schiphol and located in the center of The Netherlands.

Uiterwaarden IJssel Deventer    Heide op de Veluwe

Reserveer een kamer via Booking.com